VIANNEY HALTER Deep Space Tourbillon

Na prvi pogled Deep Space Tourbillon izgleda poput SF uređaja, no sadrži izum koji je smišljen još prije 200 godina. Vianney Halter razvio je modernu verziju u kojoj se tourbillon vrti oko trostruke osi, a postavljen je u samom središtu kalibra, što ovaj sat čini prvim takvim u svijetu.

Rotacija oko treće osi bila je moguća jedino uza izbočeno prednje staklo koje omogućuje preglednost mehanizma. Vianney Halter zamislio je sat koji bi bio praktični podsjetnik na četiri dimenzije (duljinu, visinu, prostor i vrijeme) kao Zemljane reference dok ste u bestežinskom svemiru.

Safirno staklo u obliku polusfere postavljeno je na kućište od titana koje u centru nosi tourbillon sa trostrukom osi. Prvi, u samom centru, okreće se jednom u 40 sekundi, druga os okreće se svakih šest minuta, i konačno, cijeli mehanizam horizontalno se rotira svakih pola sata.

Vrijeme je predstavljeno pomoću dvije kazaljke, za sate i minute, koje nadvijaju tourbillon. Sve zajedno predstavlja Halterovu viziju i prikaz 4-dimenzionalnalnog svemira. Sa 46 mm promjera kućišta, ovo je poprilično velik sat, no težina mu je ublažena time što je kućište napravljeno od laganog titana.

Rezerva snage je 55 sati. Iako Deep Space Tourbillon nema klasičnog brojčanika, niti brojeva, vrijeme se ipak može čitati.

Unatoč tome, možda bi ipak bolje bilo svrstati ovaj sat u posve jedinstvena urarska ostvarenja