Novi modeli U-Boata, Citizena i Cartiera

U-Boatova kolekcija Darkmoon kao najzanimljiviji detalj ima brojčanik i kalibar u potpunosti uronjen u ulje, što proizvodi atraktivan vizualni efekt.

Satovi iz kolekcije dolaze u veličinama 38 mm i 42 mm, izrađeni su od nehrđajućeg čelika ili čelika presvučenog crnim DLC-om, imaju safirno staklo na prednjoj strani te su vodootporni do 50 metara. Brojčanici su dostupni u graduiranoj crvenoj, zelenoj, smeđoj, plavoj, crnoj i maslinastozelenoj verziji. Satove pokreće kvarcni kalibar Ronda 712.3 quartz, a dolaze na gumenom remenu ili čeličnoj „mrežastoj“ narukvici.

Popularni japanski satni brend Citizen je u suradnji sa švivarskom manufakturom La Joux-Perret S.A. kreirao novi manufakturni automatski kalibar nazvan jednostavno 0200, koji ima slobodan kotač nemirnice, što omogućuje stabilnije otkucaje. Sat kojeg pokreće ovaj mehanizam sportskog je stila s okruglim čeličnim kućištem s „odrezanim“ prihvatima remena, tamnosivim brojčanikom grube teksture i integriranom narukvicom od brušenog čelika.

Neobičan oblik satova iz Cartierove kolekcije Cloche de Cartier inspiriran je oblikom zvonca kakvog možemo naći na recepcijama hotela, a sama kolekcija datira još iz davne 1921. Satovi Cloche de Crtier imaju dimenzije 37,15 x 28,75 milimetara, izađeni su od 18-karatnog žutog ili ružičastog zlata ili platine, a krunica im je ukrašena safirnim cabochonom ili rubinom.

Sat dolazi u „običnoj“ verziji s manufakturnim kalibrom na navijanje 1917 MC s 19 rubina, 38-satnom rezervom snage i funkcijama sati i minuta, ili u skeletoniziranoj verziji s manufakturnim kalibrom na navijanje 9626 MC s 25 rubina, 38-satnom rezervom snage i funkcijama sati i minuta. Svi modeli dostupni su u ograničenom izdanju od po 100, 50 ili 20 primjeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 33