Vječni kalendar zvijezda novog Langea 1

Na ovogodišnjem virtualnom izdanju sajma satova Watches and Wonders cijenjeni švicarski satni brend A. Lange & Söhne predstavio je novi model Lange 1 Perpetual Calendar, koji u fokus stavlja, kako mu ime govori, komplikaciju vječnog kalendara, a koja je unutar kolekcije Lange 1 uvijek prolazila ispod radara jer je dolazila uparena s drugim komplikacijama. Novi model je, stoga, ponešto redizajniran da bi „udomio“ vječni kalendar, a dolazi i s poptuno novim mehanizmom, 67. po redu u Langeovom portfelju.

Lange 1 Perpetual Calendar dostupan je u dvije verzije – referenci 345.033 s kućištem od 18-karatnog ružičastog zlata i s brojčanikom od srebra te referenci s 345.056 s kućištem od 18-karatnog bijelog zlata i brojčanikom od ružičastog zlata.

Lange 1 Perpetual Calendar ima klasično okruglo kućište dimenzija 41,9 x 12,1 milimetar, koje je s obje strane prekriveno safirnim staklom.

Sat pokreće novi manufakturni automatski kalibar L021.3 sa 63 rubina, 50-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i vječnog kalendara (datum, dan u tjednu, mjesec, prijestupna godina, Mjesečeve mijene). Kalibar ima rotor od 21-karatnog zlata s obodom od platine te je minuciozno ručno ukrašen različitim uzorcima.

Brojčanik ima podbrojčanik sati i minuta na 3 sata, podbrojčanik malih sekundi s prikazom Mjesečevih mijena na 7 sati, prikaz prijestupne godine na 6 sati, veliki prikaz datuma na 11 sati, indikator dana u tjednu na 9 sati i prikaz mjeseca na obodu.

Referenca 345.033 dolazi na smeđem kožnom remenu, a dostupna je po cijeni od 98.000 eura, dok referenca 345.056 dolazi na tamnosmeđem kožnom remenu, a dostupna je u ograničenoj seriji od 150 primjeraka po cijeni od 109.000 eura.

Osim opisanih modela, Lange je na sajmu izložio i dva Little Lange 1 Moon Phase modela sa svjetlucavim modrim brojčanikom, kronograf Triple Split od ružičastog zlata s modrim brojčanikom.

Pročitajte: A. Lange & Söhne predstavlja novu kolekciju “Hommage F.A. Langeu”