Watches and Wonders | 11 veličanstvenih satnih čudesa

Na ovogodišnjem, nadamo se, posljednjem virtualnom satnom sajmu Watches and Wonders vodeće su satne manufakture predstavile svoja čuda, a mi smo izdvojili jedanaest uistinu impresivnih

Buchererov prvi minute repeater

Carl F. Bucherer je predstavio svoj prvi sat s komplikacijom minute repeatera, Manero Minute Repeater Symphony (ref. 00.10925.03.63.01), čija posebnost su gongovi i regulatorvsmješteni na brojčaniku, umjesto na pozadini sata. Sat pokreće manufakturni automatski kalibar CFB MR3000 sa 47 rubina, 65-satnom rezervom snage, perifernim rotorom i funkcijama sati, minuta, letećeg tourbillona sa sekundama i
minute repeatera s dva gonga. Kalibar ima COSC-ov certifikat preciznosti.

Brojčanik sata izrađen je bijelog zlata sa grubom površinom i ima tanke zlatne kazaljke i oznake vremena. Na 12 sati smješten je leteći tourbillon, čekići gongova postavljeni su na 5 i 7 sati, regulator se nalazi na 6 sati, a plavi gongovi vidljivi su   na rubu brojčanika.
Manero Minute Repeater Symphony (ref. 00.10925.03.63.01) dolazi na smeđem remenu od aligatorske kože, a dostupan je u
ograničenoj seriji 88 primjeraka po cijeni od 340.000 eura.

Bulgari s prikazom noćnog neba

Bulgari je iznenadio novim modelom Octo Finissimo Tadao Ando Limited Edition (ref. 103534) s neobičnim brojčanikom
inspiriranim noćnim nebom. Kućište dimenzija 40 x 5,5 milimetara tipičnog je Octo Finissimo stila s čistim linijama i oštrim uglovima, izrađeno je od pjeskarene crne keramike te je s obje strane prekriveno safirim staklom, a vodootporno je do 30 metara.

Sat pokreće manufakturni ultra tanki automatski kalibar BVL 138 s 31 rubinom, 60-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat, mikro rotorom i funkcijama sati, minuta i malih sekundi. Octo Finissimo Tadao Ando Limited Edition(ref. 103534) dolazi na narukvici od pjeskarene crne keramike, a dostupan je u ograničenoj seriji od 160 primjeraka po cijeni od 18.500 eura.

Cartierov set misterioznih skeletoniziranih ikona

Cartier je predstavio skupocjeni set satova, nazvan Rotonde de Cartier Precious Icons Set, koji je posvetio svojim dvama značajnim urarskim inovacijama – tzv. misterioznom mehanizmu, koji potječe od davne 1912. kada je mehanizam s dvije „lebdeće“ kazaljke pokretao stolni sat koji je dizajnirao urar Maurice Couët, i skeletoniziranom mehanizmu kod kojeg mostovi služe za prikaz vremena.

Set sačinjavaju tri luksuzna modela – Rotonde de Cartier Astromystérieux, Rotonde de Cartier Astrotourbillon i Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – izrađena od platine s remenom od aligatorske kože svijetloplave, modre ili zelene boje. Zanimljiv detalj kod sva tri modela je cabochon na krunici čija boja odgovara boji remena. Rotonde de Cartier Precious Icons Set dostupan je u samo 5 primjeraka po cijeni od 500.000 eura.

Ulomak teksta iz novog broja časopisa Satovi i nakit.

Za više informacija o satovima naručite novi broj časopisa Satovi i nakit:

Narudžba