WATCHES & WONDERS | Grand Seikovi noviteti nadahnuti prirodnim ljepotama Japana

Prirodna bogatstva Zemlje Izlazećeg Sunca ne prestaju inspirirati Grand Seiko. Tako je najnoviji model, koji je upravo predstavljen u Ženevi, nadahnut ljepotom stabala bijele breze.

Raskoš veličanstvene šume bijele breze Grand Seiko je uspio dočarati na brojčaniku i kućištu novog modela iz kolekcije Masterpiece. Vješti majstori su izrađivali duge utore u kućištu kako bi što vjerodostojnije prikazali taj predivan krajolik. Grand Seikov novitet dostupan je u limitiranom izdanju od 50 komada.

Osim prirodi, japanska urarska kuća odaje počast i bijelom lavu, moćnom Grand Seikovom simbolu još od prvog sata iz 1960. godine. U tom duhu kreiran je novi model izrađen od platine i ukrašen dijamantima i safirima. Sat pokreće manualni mehanizam Spring Drive 8 days Calibre 9R01 s nevjerojatnom rezervom snage do 192 sata.

Na Watches and Wonders-u 2023. predstavljen je i Tentagraph, prvi automatski kronograf iz kolekcije Evolution 9. Kućište sata izrađeno je od titanija viokog intenziteta. Dizajn brojčanika inspiriran je još jednom prirodnom ljepotom Japana – planinom Iwate. Unutar ovog sata ugrađen je kalibar 9SA5 koji radi na frekvenciji od čak 36 000 vibracija na sat. S maloprodajnom cijenom od 12602 eura , Tentagraph SLGC001 će biti službeno u prodaji od lipnja.

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu