WATCHES & WONDERS | Panerai prvi put uveo godišnji kalendar

Dosad smo imali priliku nositi Paneraijeve satove s vječnim kalendarom, no ne i satove s funkcijom godišnjeg kalendara. Ove godine Paneri je to odlučio promijeniti sa svojim novim modelima: Radiomir Calendario Annuale Goldtech™ i Radiomir Calendario Annuale Platinumtech™ Experience.

Urarska kuća osnovana u Firenci,  u Ženevi je predstavila novitete iz kolekcije Radiomir, među kojima su posebnu pozornost privukla dva modela s kojima je Panerai prvi put uveo godišnji  kalendar. Radiomir Calendario Annuale Goldtech™ izrađen je od Paneraijevog patentiranog materijala Goldtech™. Radi se leguri 18- karatnog ružičastog zlata, bakra i platine, koja pruža dodatnu izdržljivost i nešto dublju nijansu od tradicionalnog ružičastog zlata. Radiomir Calendario Annuale Platinumtech™ Experience ima kućište izrađeno od Platinumtech™, materijala koji je otporniji na udarce od klasične platine.

Na sajmu su predstavljeni i Radiomir Otto Giorni, Radiomir California i Radiomir Quaranta Goldtech. Panerai je primijenio potpuno novu završnu obradu na Radiomiru Otto Giorni, satu koji svojim retro izgledom odaje počast izvornom Radiomiru.

Novi Radiomir California je prvi California model koji dolazi u kućištu od 45 milimetara.  Svi dosadašnji California satovi su imali kućište veličine 47 milimetara. Zelena boja brojčanika ovaj sat čini svojevrsnim kolekcionarskim primjerkom. S kućištem od Brunito eSteel™, potpuno nove završne obrade i prve u povijesti Paneraija, postignut je retro izgled.

Najsvestranija interpretacija Radiomira, Radiomir Quaranta, sada dolazi u novom ruhu. Kućište sata izrađeno je od materijala Panerai Goldtech™, s kojim je dobiven intenzivan crveni izgled. Svaki detalj utjelovljuje suvremeni duh sata; kultno kućište u obliku jastučića i bijeli brojčanik s brojevima na položaju od 12 i 6 sati.

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu