Watches&Wonders / Rolex

Lijevi GMT-MASTER II

Model koji na ovogodišnjem Watches and Wonders definitivno podigao najviše prašine zbog neuobičajenog položaja krunice i prozorčića za datum. Oni su smješteni na lijevoj strani sata, što bi značilo da je sat namijenjen ljevorukim osobama, ali naravno ne samo njima.

Promjer kućišta, izrađenog od Oyster čelika i Everose zlata, iznosi 40 mm. Čitljivost sati je iznimno olakšana u mraku zbog Chromalight prikaza i luminiscentnog materijala. Za pokretanje ovog izvanrednog sata je zadužen Rolexov kalibar 3285 sa rezervom snage od 70 sati.

Osim standardnih kazaljki za sate, minute i sekunde, GMT-Master II sadrži kazaljku u obliku strijele i dvosmjerni rotacijski obruč sa 24-satnom gradacijom. Naime, 24-satna kazaljka pokazuje vrijeme „kod kuće“. Lokalno vrijeme se veoma jednostavno namješta zahvaljujući mehanizmu, za čije se upravljanje koristi krunica za navijanje. Satna kazaljka se pomiče unaprijed ili unazad, neovisno o minutnoj i sekundnoj kazaljki. Putnicima je time omogućena lagana prilagodba novoj vremenskoj zoni.
GMT-MASTER II je dostupan po cijeni od 111.300 kuna.