Zenithova duga na zapešću

U suradnji sa argentinsko-španjolskim crtačem grafita Felipeom Pantoneom, je kreirao svoj prvi sat inspiriran suvremenom umjetnošću, DEFY 21 Felipe Pantone ref. 49.9008.9004/49.R782, koji se ističe manufakturnim mehanizmom iznimno visoke frekvencije oslikanim duginim bojama.

Manufakturni skeletonizirani automatski kalibar El Primero 9004 ima 53 rubina, 50-satnu rezervu snage, visoku frekvenciju od 360.000 vibracija na sat, dva zaporna sustava (jedan za sat, drugi za kronograf) i funkcije sati, minuta, malih sekundi, kronografa koji mjeri u stotinku sekunde i indikatora rezerve snage kronografa.

Pantone je oslikao mehanizam jarkim bojama vodeći se „konceptom vidljivog spektra,“ koji nalaže da se prikažu sve frekvencije svjetla vidljive ljudskom oku. Posebno je zanimljivo da Panetoneovi satovi neće biti identični već će svaki predstavljati svojevrsni unikat.

Mehanizam je smješten u robusno 44-milimetarsko kućište izrađeno od crne keramike, koje je s obje strane prekriveno safirnim staklom, a vodootporno je do 100 metara. Obruč sata ukrašen je rešetkastim uzorkom, a na četiri ugla kućišta, iznad obruča, ugraviran je potpis umjetnika – FP#1.

Sat nema klasični brojčanik već su šarene kazaljke, oblikovane kao munje i obojene duginim bojama, ugrađene izravno na skeletonizirani mehanizam.

„Nazubljeni“ remen sata izrađen je crne gume, a uz sat dolazi i dodatni gumeni remen s posebnim umetkom koji prikazuje cijeli spektar boja ovisno kako na njega pada svjetlost.

DEFY 21 Felipe Pantone ref. 49.9008.9004/49.R782 dolazi u posebnoj kutiji oblikovanoj kao knjiga i ukrašenoj Pantoneovom slikom, a dostupan je u ograničenoj seriji od 100 primjeraka po cijeni od 18.600 eura.

 

Za više informacija o satovima naručite novi broj časopisa Satovi i nakit:

Narudžba