Modeli | Pilotski sat za vojnu elitu

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“ (ref. IW389104) inspiriran je posebnim satom Strike Fighter Tactics Instructor koji je bio proizveden ekskluzivno za diplomce programa TOPGUN

IWC-ova serija pilotskih satova TOP GUN, posvećena legendarnom istoimenom američkom programu za obuku elitnih vojnih pilota, dobila je novog zanimljivog člana – model Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“.
Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“ (ref. IW389104) inspiriran je IWC-ovim posebnim satom Strike Fighter Tactics Instructor iz 2018. godine koji je bio proizveden ekskluzivno za diplomce programa TOPGUN. Kao i ostali satovi iz serije TOP GUN, novi model se odlikuje robusnošću i kvalitetnom izradom koja može izdržati ekstremne uvjete u kokpitu supersoničnih vojnih zrakoplova kao što je F/A-18 Super Hornet.

Pročitajte članak: U novoj manufakturi IWC proizvodi 1500 različitih dijelova sata


Mat crna

Kućište dimenzija 44 x 15,7 milimetara izrađeno je od crne keramike, koja je iznimno otporna na ogrebotine te je zbog matirane površine potpuno nereflektirajuća, dok su stražnji poklopac, koji je ukrašen logom programa TOPGUN, i dugmad kronografa izrađeni od materijala Cerataniuma®, IWC-ovog inovativnog spoja keramike i titanija, koji je istovremeno lagan, izdržljiv i otporan na ogrebotine. S prednje strane kućišta nalazi se safirno staklo s nereflektirajućim premazom. Sat je vodootporan do 60 metara.

U kućištu se unutar protumagnetskog „kaveza“ od mekog željeza skriva manufakturni automatski kalibar 68380 s 33 rubina, 46-satnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma, dana u tjednu i kronografa.

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.