Novi modeli IWC Portugiesera koji su nas oduševili na sajmu Watches & Wonders

PORTUGIESER AUTOMATIC 42

Portugieser je sat koji potječe iz 1930-ih i jedna je od IWC-ovih uspješnica. Ova specifična linija je prvi put uvedena 2000-ih i od tada je neizostavan dio IWC-ove ponude. Ovaj model se diči kućištem od 18-karatnog zlata s dijametrom od 42,4 milimetra. Brojčanik ima specifičnu dubinu zbog 15 slojeva laka koji daje takav dojam. Unutar sata se nalazi IWC-ov automatski kalibar 52011 s navijajućim sistemom Pellaton. Remen je od crne aligatorske kože, a sat možete kupiti po cijeni od 25,000 franaka.

IWC THE PORTUGIESER ETERNAL CALENDAR

Ovo je možda i najzanimljiviji model koji je IWC predstavio ove godine na Watches & Wonders, sat koji ćete sljedeći put trebati namještati godine 3999., u prijevodu nikad. Vječni kalendar koji uz to ima i Mjesečeve faze koje neće trebati namještati idućih 45 milijuna godina, da dobro ste pročitali, pitanje je hoće li biti ikoga na zemaljskoj kugli da namjesti ovaj Portugieser tada, ali nema veze bitno da je on točan. Za razliku od klasičnih vječnih kalendara o kojima smo već pisali u našem članku o novom Blancpainu, ovo je sekularni vječni kalendar koji zna hoće li za 400 godina biti prijestupna godina ili ne i to sve do 3999. jer nitko ne zna da li će godina 4000. biti prijestupna. Što se tiče Mjesečevih faza do sada je rekord držao Andreas Strehler i njegov Lune Perpétuelle 2M, sa 2 milijuna godina, a IWC je to višestruko nadmašio i prijavio se za Guinnesovu knjigu rekorda. Sat pogoni kalibar 52460 i ima zalihu snage od čak 168 sati koja je proizvedena pomoću zlatnog bidirekcionalnog rotora. Cijena se ne zna trenutno, ali moramo očekivati da će biti visoka.

IWC Portugieser Perpetual Calendar

IWC Portugieser Perpetual Calendar, promjera 44,4 mm i debljine 14,9 mm, s 18-karatnim bijelog zlatom s brojčanikom od opsidijana. Ima vodootpornost od 50 m. Kalibar 52616 pogoni sat s automatskim mehanizmom s Pellaton sustavom navijanja. Vječni kalendar s vječnim mjesečevim minama za sjevernu i južnu hemisferu, malim sekundama za namještanje, krunicom koja se navija i sedam dana rezerve snage te radi na 28.800 vibracija po satu. Crni remen od aligatorove kože iz San Antonija. Cijena je 46.500 USD u Armor Gold varijanti ili 47.500 USD u bijelom zlatu.

Pratite naš portal za sve novosti vezano za sajam Watches and Wonders na kojem smo uživo i izvještavamo iz minute u minutu.

Izvor – https://www.iwc.com/en/home.html

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku