Pogledajte nove modele koje je Norqain predstavio na Watches & Wonders

Norqain Wild One of 1

Najzanimljiviji sat koji je Norqain predstavio na ovogodišnjem sajmu, iz vrlo jednostavnog razloga, nikada nećete pronaći u dva identična primjerka. U principu Norqain je odlučio da će se ovaj model putem njihova 3D konfiguratora moći dizajnirati do najmanjeg detalja. Slične modele imamo i kod IWC-a, Armina i Porschea, ali ovo je specifično jer se sat može konfigurirati od osnova u 11 različitih stupnjeva. Boje također ovaj sat čini posebnim, a ono što je zabavno jest da se i vi koji imate i vi koji nemate namjeru kupiti ovaj sat možete okušati u dizajniranju. Cijena ove specifične usluge i naravno sata je 15,560 eura, a Norqain obećava da će sat dostaviti kupcu unutar tri mjeseca. Link na konfigurator je www.norqain.com. 

Norqain Freedom 60 Chrono

Ovaj model je inspiriran 60-ima,ima retro štih te je prvi put izašao 2020. godine u 43-milimetarskom kućištu. Ove godine Freedom linija dobila je redizajn tako da je sada sat manji te ima kućište od 40 milimetara. Novost su i pastelne boje brojčanika koje dolaze u tri različita ljetna tipa, boja breskve, pistaccio te ledeno plava (boje sladoleda ). Sat pogoni Sellita automatski mehanizam s funkcijom kronografa te ima 27 dragih kamenja i zalihu snage od solidna 62 sata. Uza sve to smatramo da je cijena od oko 4000 franaka korektna za ovaj tip sata.

 

Wild One Skeleton Coral & Gecko

Ova dva modela su dio Norqainove suradnje s jednim od najboljih tenisača na svijetu, Stanom Wawrinkom. U tirkiznim bojama izvrsni su za promociju na teniskim terenima te malim ekranima koji će ih pratiti na nadolazećem French Openu. Sat je zapravo napravljen za teške uvjete, kućište je napravljeno od kombinacije gume i titanija te može izdržati izravni udarac teniske loptice. Ono što je bitno za sportaše jest njegova težina od samo 78 grama, a uz to je i vodonepropustan do 200 metara. Mehanizam je vidljiv s obje strane jer je skeletnog stila tako da ga se vidi i s prednje strane, a safirno staklo nam otkriva automatski kalibar Sellita SW200 koji ima zalihu snage od 41 sat. Ovaj interesantan sat možete nabaviti za 5250 eura na Norqainovom web shopu.

Piše Luka Botteri.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku