Predstavljamo novi Moonswatch sa crnim Snoopyjem

Dvije godine nakon slavne suradnje s Omegom, Swatch ponovno izbacuje Moonswatch – ovaj put crni sa Snoopyjem kao zaštitnim znakom. Ovo čak nije niti prvi model ove godine jer je u ožujku predstavljen potpuno bijeli Moonswatch koji je proslavio dvije godine suradnje između ova dva renomirana brenda. Ovaj biokeramički sat se može nabaviti od 8. travnja u specijaliziranim Swatch prodavaonicama. Sat nas je oduševio, a mogli smo lako pretpostaviti da će ovako ispasti što se tiče cjelokupnog dizajna.

Crna biokeramika jednostavno izgleda dobro, pogotovo kada ima kultni dizajn poput Speedmastera i ukrašena je legendarnim likom iz crtića poput Snoopyja. Biokeramika je zanimljiv materijal koji je Swatch razvio koristeći keramički prah od cirkonijeva oksida koji sačinjava dvije trećine te jedne trećine koja se sastoji biorazgradivog materijala koji je deriviran od ricinusova ulja. Na taj način dobiven je materijal koji je visoko kvalitetan i izdržljiv, ali i udoban.

Brojčanik sata je lijepo ukomponiran s bijelim kazaljkama i brojkama u malim brojčanicima na crnoj podlozi. Simpatični detalj je naravno Snoopy koji je unutar brojčanika te svijetli u mraku i govori kako ne može spavati bez noćnog svjetla. Na pozadini sata se nalazi mjesec i natpis „Mission to the Moon“. Kao što znamo princip po kojem se Moonswatchevi nabavljaju je uglavnom iz „druge“ ruke, unatoč tome što Swatch ima pravilo da jedan kupac može kupiti samo jedan sat u jednom dućanu, njegova cijena od tristotinjak eura i velika popularnost onemogućavaju prosječnog kupca da se dočepa ovog sata na klasičan način.

Piše Luka Botteri

OSNOVNI PODACI

Brend – OmegaXswatch

Model – Black Snoopy MoonSwatch

Dimenzije – 42mm X 13,75mm

Materijal kućišta – Biokeramika

Narukvica – crni Velcro s biokeramičkim elementima

Vodonepropusnost – 3 bar

Mehanizam – kvarcni

Cijena – 310 $

Izvor – https://www.swatch.com/en-en/bioceramic-moonswatch/mission-to-the-moonphase.html

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku