Roger Dubuisova neonska zvijezda

Švicarski avangardni satni brend Roger Dubuis kao svoju glavnu zvijezdu na ovogodišnjem satnom sajmu Watches and Wonders predstavio je model Excalibur Single Flying Tourbillon Glow Me Up (ref. EX0936) s fascinantnim obručem optočenim dijamantima koji u mraku svijetle u neonskim bojama.

Robusno kućište promjera 42 milimetra izrađeno je od tzv. EON zlata – Roger Dubuisove nove slitine ružičastog zlata koja teže crni ili gubi svoja svojstva. Kućište je s obje prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do korisnih 100 metara. Obruč sata ukrašen je sa 60 dijamanata ispod kojih se nalazi raznobojna luminiscencija zbog čega sat u mraku zasvijetli neonskim bojama.

Sat pokreće manufakturni skeletonizirani kalibar RD512SQ na ručno navijanje s 19 rubina, 72-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta i letećeg tourbillona. Poseban detalj su neonskom luminiscencijom premazani dijelovi kalibra, koji s luminiscentnim obručem u mraku tvore zadivljujuć efekt. Za svoj trud i inovaciju na ovom modelu Roger Dubuis je nagrađen Ženevskim pečatom.

Klasičnog brojčanika nema već su kazaljke postavljene izravno na skeletonizirani kalibar.

Excalibur Single Flying Tourbillon Glow Me Up (ref. EX0936) dolazi na crnom remenu od teleće kože sa sustavom brze zamjene remena, a dostupan je u ograničenoj seriji od samo osam primjeraka po cijeni od 215.000 dolara.

Uz opisani model, Roger Dubuis je na sajmu pedstavio i modele iz kolekcije Excalibur Single Flying Tourbillon izrađene od titanija presvučenog tamnosivim DLC-om, EON zlata i kobalta.

Pročitajte: Kompleksni manufakturni mehanizmi Roger Dubuisa