Sportska elegancija | Ponešto za svakoga od Tudora

Nova satna kolekcija Tudor Royal zamišljena je kao kombinacija sportske estetike i klasične elegancije, sadržava velik broj različitih modela, a namijenjena je i muškarcima i ženama

Marljivim radom, maštovitim kreacijama, kvalitetnom izradom i pristupačnim cijenama švicarski satni brend Tudor uspješno je izašao iz sjene starijeg brata Rolexa i na svjetskom tržištu pozicionirao se kao jedan od najpopularnijih i najprodavanijih sportskih satnih brendova.

Njegova nova satna kolekcija Tudor Royal, predstavljena u ljeto 2020., je, pak, iskorak u smjeru klasike te je zamišljena kao kombinacija sportske estetike i klasične elegancije, čime bi mogla privući kupce koji traže sat idealan za sve prigode, od neformalnog izlaska s prijateljima ili uobičajenog dana u uredu, do svečanih događanja čiji „dress code“ zahtjeva fino odijelo. Kolekcija je namijenjena i muškarcima i ženama.

Najdojmljiviji element sata definitivno je profinjeni nazubljeni obruč koji odlično ide uz robusno kućište oštrih linija i Tudorovu novu integriranu narukvicu s pet karika – tri široke brušene i dvije tanke polirane.

Pročitajte članak: Satovi koje se isplati kupiti | Tudorova povoljnija alternativa

Čelik, zlato i dijamanti

Ovisno o verziji sata, kućište ima promjer 41, 38, 34 ili 28 milimetara, izrađeno je od nehrđajućeg čelika ili kombinacije nehrđajućeg čelika i žutog zlata, s prednje strane prekriveno je safirnim staklom, vodootporno je do 100 metara i ima krunicu na navoj. Brojčanik sata dostupan je u crnoj, srebrnoj, modroj, bež ili sedefnoj verziji s opcijom dijamanata.

Modele iz kolekcije pokreću tri ETA-ina mehanizma, ovisno o veličini sata, pa tako 41-milimetarski modeli imaju automatski kalibar 2834 s 25 rubina, 38-satnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i dana u tjednu, 38- i 34-milimetarski modeli dolaze s automatskim kalibrom 2824, koji ima 25 rubina, 38-satnu rezervu snage, radnu frekvenciju od 28.800 vibracija na sat i funkcije sati, minuta sekundi i datuma, a 28-milimetarske modele napaja automatski kalibar 2671 s istim specifikacijama kao prethodno opisani 2824.

 

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.