Watches & Wonders: Tri nova modela Zenitha koja morate pogledati

Zenith Defy Skyline Chronograph

Zenith je u 2021. godini izbacio novu kolekciju Defy Skyline, ultra modernu liniju satova koja predstavlja moderniju stranu ovog brenda. Do sada je ta linija bila slabije pokrivena kronografima što je sa Zenith Defy Skyline Chronographom promijenjeno. Sat pokreće poznati Zenithov El Primero kronograf koji se nalazi unutar kućišta promjera 42 milimetra. Nudi se u tri različite varijante – bijeloj, crnoj i plavoj. Safirno staklo na pozadini omogućuje uvid u zanimljivi mehanizam koji je dodatno ukrašen prepoznatljivom Zenithovom zvijezdom. Mehanizam El primero je u ovom slučaju linija 3600 koja omogućava 60 sati zalihe i frekvenciju od 5 herza. Remen je od gume i dolazi u različitim verzijama, a sat možete nabaviti u specijaliziranim Zenithovim buticima po cijeni od 11,900 franaka.

Ocean-Ready Zenith Defy Extreme Diver

Defy Extreme serija je sportskija verzija klasične Defy serije. Tako je promjer kućišta malo veći od kronografa sa 42,5 milimetara, te je sa 15,5 milimetara također i deblji. Na indeksima i kazaljkama je naravno Super LumiNova koja omogućava vidljivost brojčanika u svim vremenskim uvjetima. Kućište je od titanija, a remen i narukvica mogu biti od gume ili također od titanija ovisno o željama kupaca. Ono što je zaista impresivno kod ovog sata je njegova vodonepropusnosti od čak 600 metara. Sat pogoni El Primero 3600 dakle jednako kao i kod Skyline kronografa te ima istu zalihu snage od 60 sati. Ono što je malo drugačije jest cijena koja je oko 1000 franaka niža, odnosno 10,900 franaka.

Zenith Defy Revival A3648

U ovogodišnjem retro duhu brendovi vole vraćati svoje uspješnice u život sa satovima koji su im napravljeni u čast, pa je tako i kod Zenitha jer je ovaj model zapravo omaž modelu iz 1969. godine. Taj model je imao nadimak sef ili „vault“ jer je bio vodootporan na 600 metara dubine te je i njegov nasljednik jednako vodonepropustan. Jako lijep sat koji nam se dopao radi dizajna njegova brojčanika i kompozicije koju sat ima s različitim obručima srebrne i narančaste boje oko brojčanika. Model pogoni Zenithov „ in house“ automatski mehanizam Elite 670, koji kuca na 28,800 vibracija po satu i ima zalihu snage od 50 sati. Naravno pogled na ovaj skladni mehanizam je omogućen pomoću safirnog stakla na pozadini kućišta. Sat također krasi narukvica od nehrđajućeg čelika te ga možete pronaći u specijaliziranim buticima po cijeni od 7400 franaka.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku