Grand Seiko predstavio novitete na Watches & Wonders

Grand Seiko Birch Bark modeli SLGW003 i SLGW002

U sebi imaju Grand Seikov prvi „hi beat“ ručni mehanizam na navijanje u 50 godina. Vizualno satovi su spektakularni, a mehanički su inovativni. S njima Seiko širi svoj spektar na još kompaktnije i elegantnije satove. Pokreće ih kalibar 9SA4 koji radi na 36,000 vibracija po satu te zadržava 80 sati zalihe snage. Klasična bijela verzija će se prodavati u eksluzivnim Grand Seiko salonima i buticima po cijeni od 11,700 eura, a zlatna verzija je u limitiranom izdanju od 80 primjeraka po cijeni od 49,500 eura što je možda previše s obzirom da je razlika jedino u materijalu (zlato- titanij).

The Grand Seiko Kodo Constant-Force Tourbillon

Prije dvije godine Seiko je šokirao Watches & Wonders posjetitelje s prethodnikom ovog modela. Zaista impresivan sat ovaj put dolazi u bijeloj varijanti s remenom od bijele kože, kućištem od platinuma i titanija, a mehanizam je u srebrnim tonovima sa safirima koji predstavljaju drago kamenje i simboliziraju izlazak zore. Zanimljivost ovog sata jest to što je mehanizam sastavljen od 340 komponenti, a bijeli kožni remen je rađen istim tehnikama koje su se koristile za izradu samurajskih oklopa. Bit će proizveden u samo 20 primjeraka po cijeni od $365,000.

Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT

Dvadeseti rođendan prvog Grand Seiko Spring Drive 9R mehanizma Seiko je odlučio proslaviti novim GMT kronografom koji ima kućište od aluminija i brojčanik koji je inspiriran ljetnim zalaskom sunca u Japanu. Seiko je postigao da brojčanik mijenja boje ovisno o pogledu na sat, tako da su koristili procese fizičkog taloženja pare kako bi stvorili nekoliko različitih slojeva filma koji se onda drukčije osijavaju. Sve u svemu simpatičan sat koji ima uz to i 70 sati zalihe snage i cijenu od 13,400 $.

Pratite naš portal za sve novosti vezano za sajam Watches and Wonders na kojem smo uživo i izvještavamo iz minute u minutu.

Izvor- https://www.grand-seiko.com/uk-en/

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku