Top 10 – najboljih brendova i njihovih modela do 500 eura

Odlučili smo nakon vaših brojnih upita na našem portalu objavljivati ljestvice s preporukama za kupnju. Jednom mjesečno objavljivat ćemo ljestvicu s modelima u različitim cjenovnim pragovima ili s različitim specifikacijama koji su po nama najbolji na tržištu. Počinjemo s kategorijom satova do 500 eura i to njih 10.

1. Seiko

Seika smo stavili na prvo mjesto na našoj ljestvici jer smatramo da je njihov omjer cijene i kvalitete najbolji od svega što se nudi na tržištu. Što se tiče njihovih linija i modela, smatram da je njihova 5 Sports kolekcija idealna za cijenu do 500 eura. Posebno model SRPK89 koji je sportski sat za sve prilike.

SRPK89

Specifikacije

Kalibar – 4R36, automatski

Zaliha snage – 41 sat

Materijal – nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 10 bar

Cijena – 400 eur

2. Tissot

Drugi na ljestvici je Tissot koji je u zadnje vrijeme postao iznimno moderan i poželjan brend, istovremeno zadržavajući cjenovni rang po kojem je poznat. Izabrao sam Tissot Everytime Swissmatic koji zaista izgleda spektakularno za cijenu.

Tissot Everytime Swissmatic

Specifikacije

Kalibar – ETA C15.111, automatski

Zaliha snage – 72 sata

Materijal – nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 3 bar

Cijena – 500 eur

 

3. Hamilton

Kompanija osnovana u SAD 1892. ima dugu tradiciju proizvodnje kvalitetnih i priuštivih satova. Za vrijeme Drugog svjetskog rata proizvodili su satove za pilote i modeli su im od tada u pilotskom štihu. Izabrao sam sat koji je 50 eura iznad limita, ali to ćete mi oprostiti.

KHAKI FIELD

Specifikacije

Mehanizam – H-50, mehanički

Zaliha snage – 80 sati

Materijal – nehrđajući čelik i tkanina

Vodonepropusnost – 5 bar

Cijena – 550 eur

4. Timex

Moguće brend s najpovoljnijim satovima na ovoj listi, tako da je svakako zasluženo tu, a njihov slogan govori sve o satovima koje proizvode: „Takes a Licking and keeps on Ticking“. Još jedan američki brend s liste, a kod njih sam izabrao jedan od skupljih modela Giorgio Galli S1.

Giorgio Galli S1

Specifikacije

Mehanizam – Miyota 9039, Automatski

Zaliha snage – 50 sati

Materijal – nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 5 bar

Cijena – 450 eur

5. Orient

Japanski brend koji je pao u sjenu Seika, ali je i dalje poseban na svoj način i zaslužuje biti spomenut na ovoj ljestvici. Sat je u zadnje vrijeme postao popularan među retro entuzijastima koji se žele izdvojiti za malo novaca. S njihove liste izabrao sam Neo Classic Sport.

NEO CLASSIC SPORT

Specifikacije

Mehanizam – F6922, automatik

Zaliha snage – 40 sati

Materijal – nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 20 bar

Cijena – 450 eur

6. G-Shock

Iako su G-Shock modeli malo izašli iz mode, mora se priznati da su neko vrijeme bili među najpopularnijim satovima među mladom populacijom. To je izdržljiv sat i ako ga birate za

neku aktivnost, nećete puno pogriješiti. Osobno mi je u oko upao model zgodnog i pamtljivog imena G-SHOCK DW-H5600MB-2ER.

G-SHOCK DW-H5600MB-2ER

Specifikacije

Mehanizam – kvarcni sat s solarnim punjenjem

Zaliha snage – 35 sati

Materijal – Plastika

Vodonepropusnost – 20 bar

Cijena – 435 eur

7. Citizen

Još jedan proizvođač iz Japana koji je poznat ponajviše po svojim kvarcnim satovima, ali u stanju su proizvesti i neke solidne automatske mehanizme po korektnim cijenama. Citizenove satove uglavnom pogone Miyotini mehanizmi koja je podružnica Citizena. Iz njihove bogate ponude izabrao sam Tsuyosa moderni sportski sat.

TSUYOSA

Specifikacije

Mehanizam – kalibar 8210, Automatski

Zaliha snage – 42 sati

Materijal – Nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 5 bar

Cijena – 300 eur

8. Swatch

Poznati švicarski brend koji je doživio uspone i padove no trenutno proživljava renesansu, postignutu suradnjom s Omegom i izradom Moonswatcha. Upravo je to sat koji smo odabrali za vas, pa iako su ti satovi jako rijetki i teško ih je naći u maloprodaji, predlažem da odete na Chrono24 i nađete ga tamo .

Swatch Moonswatch, Mission to the Moon

Specifikacije

Mehanizam – Kvarcni sat

Zaliha snage – /

Materijal – Biokeramika

Vodonepropusnost – 3 bar

Cijena – 400~500

9. Casio

Još jedan Japanac na listi, Casio je također doživio svojevrsnu renesansu nakon velikog pada popularnosti kvarcnih satova. S naletom retro duha u svijet i Casio je profitirao, a poglavito veliki uspjeh ostvario je njihov Casio vintage odjel. S time na umu predlažem jedan kul model CASIO A120WEG-9AEF, koji ne bi ni trebao biti na ovoj listi jer košta tek 100-ak eura, ali nisam ga mogao propustiti.

CASIO A120WEG-9AEF

Specifikacije

Mehanizam – Kvarcni sat

Zaliha snage – /

Materijal – Plastika

Vodonepropusnost – 0 bar

Cijena – 90 eur

10. Baltic

Šećer na kraju, jedan noviji brend koji proizvodi super vintage satove, Baltic. Francuski proizvođač koji proizvodi satove u duhu 1940-ih i to po iznimno pristupačnim cijenama. Izabrali smo jedan simpatični model HMS 002 SILVER.

HMS 002 SILVER

Specifikacije

Mehanizam – Automatski mehanizam Miyota 8315

Zaliha snage – 60 sati

Materijal – nehrđajući čelik

Vodonepropusnost – 5 bar

Cijena – 350 eur

Birala redakcija časopisa Satovi i nakit 

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku